Planul Guvernului francez de ieșire din izolare, respins de Senat

Data actualizării: Data publicării:
edouard philippe - crop fb
Foto: Facebook Edouard Philippe

Senatul francez a respins luni planul Guvernului de ieşire din izolare începând cu data de 11 mai. Este însă un vot simbolic, care nu va afecta punerea în aplicare a acestui plan, relatează Agerpres.

Prezentând planul, premierul Edouard Philippe a declarat că restricţiile au fost esenţiale pentru a preveni o suprasolicitare a serviciilor de sănătate, „costul uman, social şi economic fiind colosal”.

Liderul conservator al Senatului francez, Bruno Retailleau, a acuzat însă guvernul că încrederea populaţiei a fost afectată de informaţiile neclare privind utilizarea măştilor şi testarea în vederea stabilirii diagnosticului.

Ca urmare, camera superioară, dominată de opoziţia conservatoare, a votat cu 89 de voturi pentru şi 81 împotrivă pentru a respinge planul premierului Edouard Philippe. Votul nu are niciun efect juridic.

Epidemia de coronavirus a făcut 25.201 de morţi, de la 1 martie, în Franţa, unde luni au fost înregistrate încă 306 decese. Presiunea asupra serviciilor de terapie intensivă continuă să se relaxeze, fiind înregistraţi mai puţin cu 123 de pacienţi cu COVID-19, însă numărul total de cazuri grave spitalizate în aceste servicii se menţine la 3.696. Numărul total de pacienţi spitalizaţi continuă, de asemenea, să scadă, ajungând la 25.548 (-267).

Franţa, aflată în izolare începând cu 17 martie, se pregăteşte să relaxeze treptat restricţiile începând cu 11 mai, în special cu redeschiderea programată a şcolilor şi magazinelor.

Citiți și: Primul caz de Covid-19 din Franța ar data de la sfârșitul lunii decembrie (studiu)

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri