Prinţul Johan, fratele regelui Olandei, a murit după ce a stat în comă mai bine de un an

Data publicării:
johan friso

Majestatea sa regală anunţă cu regret faptul că alteţa sa regală prinţul Johan Friso Bernhard Christiaan David, prinţ de Orange-Nassau, Jonckheer van Amsberg a murit în această dimineaţă la vârsta de 44 de ani, în palatul Huis ten Bosch din Haga. Prinţul Friso a decedat în urma complicaţiilor apărute din cauza vătămărilor produse la nivelul creierului, provocate de lipsa oxigenului, în timpul accidentului de schi din 17 februarie 2012, de la Lech, în Austria”, se afirmă într-un comunicat emis de serviciul de presă al casei regale.

Prinţul schia pe pârtii nemarcate în momentul în care a fost surprins de o avalanşă. A stat îngropat sub zăpadă timp de 20 minute până când echipele de urgenţă au ajuns la el.

Prinţul Johan Friso, este fiul mijlociu al fostei suverane Beatrix, însă îşi pierduse dreptul la tron după ce s-a căsătorit în 2004 fără aprobarea guvernului.

Prințul Johan și prințesa Mabel au două fete, contesele Emma Luana și Joanna Zaria, născute în 2005, respectiv 2006.

În vârstă de 46 de ani, Willem-Alexander a preluat coroana Ţărilor de Jos după abdicarea mamei sale, regina Beatrix. Pentru olandezi, abdicarea este deja o tradiţie, care a pornit în 1948, de la străbunica lui Willem-Alexander, şi a ajuns deja la a treia generaţie.

Prinţul Willem-Alexander a anunţat că îşi va păstra numele, deşi, conform protocolului, el a fost încoronat cu numele de Wilhelm al 4-lea. La cei 46 de ani ai săi, el este în acest moment şi cel mai tânăr monarh din Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri