Protestele din Franța au degenerat din nou în lupte de stradă. Manifestanții au atacat forțele de ordine cu sticle, pietre și artificii

Data actualizării: Data publicării:
materiale care ard pe o strada din paris in timpul protestelor
Franța este zguduită de proteste violente soldate cu lupte de stradă, distrugeri și mii de arestări: Foto: Profimedia

Protestele de la Paris față de reforma pensiilor au degenerat din nou în lupte de stradă. Mai mulți manifestanți au atacat forțele de ordine cu sticle, pietre, chiar și cu artificii. A fost nevoie de gaze lacrimogene pentru ca mulțimea să fie împrăștiată. Protestul din capitala Franței nu a fost nici pe departe singurul. Oamenii din peste 200 de orașe s-au opus creșterii vârstei de pensionare. Manifestațiile au fost însoțite de o grevă pe căile ferate și a controlorilor de zbor.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe, nemulțumiți că guvernul vrea să majoreze cu doi ani vârsta de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Așa cum era de așteptat, unii manifestanți s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Oamenii spun că nu vor accepta sub nicio formă reforma propusă de guvern și susținută de Emmanuel Macron.

franta paris proteste profimedia-0762037497
Francezii promit că vor ieși în stradă până când guvernul va renunța la reforma pensiilor. Foto: Profimedia

„Îi cerem în continuare lui Macron să asculte muncitorii. Face pe surdul momentan, dar vede că sunt foarte mulți oameni, că aceste reforme sunt respinse de toți muncitorii. Trebuie să dea înapoi, îi cerem să retragă aceste reforme”.

Dacă nu facem nimic, lucrurile nu se vor schimba. Trebuie să fim aici. Și trebuie să arătăm că nu cedăm. Guvernul nu vrea să cedeze, nici noi nu vrem”.

Francezii promit că vor ieși în stradă până când guvernul va renunța la reforma pensiilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri