R.Moldova: comuniştii contestă la Curtea Constituţională acordul de cooperare militară cu România

Data publicării:
120423113037Aspect de la semnarea Acordului.sized

Foto: actmedia.eu

„Acest acord vine în contradicţie cu Constituţia noastră, deoarece a fost aprobat cu mai puţin de o jumătate din voturile deputaţilor şi, cel mai important, este că el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova”, precizează Reşetnicov.

La rândul său, secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean, a declarat că aprobarea acordului menţionat „este o crimă contra statalităţii Republicii Moldova”. „În Constituţie se spune că Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernanţii din ţară sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioadă nelimitată de timp şi cu obiective neclare, să dea voie militarilor români să intervină pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla”, a spus Muntean.

Parlamentul de la Chişinău a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputaţi din majoritatea parlamentară.

În aprilie 2012, ministrul român al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi omologul său moldovean, Vitalie Marinuţa, au semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri