Român stabilit în Barcelona, despre atac: Era un lucru pe care toată lumea îl aștepta

Data publicării:
barcelona

Dragoș Motrun, un român stabilit în Barcelona, care lucrează pe strada unde a avut loc incidentul a povestit pentru Digi24 ce s-a întâmplat în ziua atacului.

Eu mă duceam la muncă și era ora cam 5 făra 5 și tocmai ce voiam să intru cu mașina pe Rambla când, deodată, s-a tăiat toata Rambla, n-au mai lăsat să intre nimeni, foarte multă poliție, mașini, motociclete, foarte multă agitație, Mi-am dat seama că e ceva grav, că nu e un furt sau bătaie.
Au tăiat tot centrul de la Plaza Catalunia până jos la plajă. M-au sunat colegii de muncă să-mi spună că au închis localul, că o furgonetă, o mașină mare, alba a intrat pe Rambla cu viteză și a dat peste toți oamenii. Am încercat să parchez, să mă duc la muncă, dar e tăiat, nu lasă să intre nimeni, nici cu mașina, nici dacă mergi pe jos,”
a spus Dragoș Motrun.

Colegii de muncă ai românului care lucrează într-un restaurant de pe strada La Rambla s-au baricadat în restaurant, pentru a se proteja de teroriști. „Mi-au spus că ei s-au închis în restaurant, au închis porțile, bănuiesc că cu tot cu clienți. Colegii mei, șeful meu, toti care i-au prins atunci în restaurant au rămas închiși în local. Nu știu câte persoane sunt, dar n-ar trebui să fie prea multă lume, dar majoritatea clienților sunt turiști francezi, italieni, toți au închis rapid porțile și au rămas închiși,” a adăugat românul.



"În continuare sunt închiși acolo, n-am mai vorbit cu ei. Chiar și pe lângă Rambla, micile străzi, stânga, dreapta ce înseamnă centrul vechi al Barcelonei, toată lumea și-au închis localurile pentru o oarecare protecție, încă le este frică să nu se mai întample ceva,” mai spune Dragoș Motrun.

Românul a povestit că atacul nu i-a luat prin surprindere, numărul mare de turiști făcând din Barcelona un loc potrivit pentru teroriști.

Era un lucru pe care toată lumea îl aștepta, tot timpul ne întrebam: oare când o fi un atentat aici în Barcelona? Tot timpul ne așteptam, când s-a întâmplat la Paris ultima dată, atentatul acela mare, în Barcelona era foarte, foarte controlată, erau soldați pe stradă cu pușca în mână, foarte mare control. În Rambla sunt 200-300.000 de turiști care trec în fiecare zi, e o concentrare foarte mare de turiști, e un loc potrivit pentru teroriști.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri