Rusia și Ucraina au organizat simultan exerciții militare

Data publicării:
Elicopter ucrainean care particoipă la exerciții militare.

Avioane de luptă și nave de luptă rusești au exersat respingerea atacurilor aeriene asupra bazelor navale și au răspuns cu lovituri aeriene în timpul unor exerciții militare în Marea Neagră, a relatat miercuri Interfax, în timp ce Ucraina vecină a organizat și ea exerciții de luptă, conform Reuters.

Exercițiile au loc într-un moment de mare tensiune, oficialii ucraineni și americani exprimându-și îngrijorarea cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra vecinului său sudic, o sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca fiind falsă.

„Aproximativ 10 echipaje de aeronave și nave ale bazei navale Novorossiysk a flotei din Marea Neagră... au participat la acest eveniment de antrenament de luptă”, a declarat Interfax, citând flota rusă din Marea Neagră.

Avioanele de luptă Sukhoi s-au numărat printre avioanele care au exersat modul de răspuns la atacurile aeriene inamice cu zboruri de antrenament deasupra apelor Mării Negre în cooperare cu flota Mării Negre, a precizat aceasta, potrivit sursei citate de Mediafax.

Flota rusă a Mării Negre are baza în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Kievul vrea ca Rusia să o restituie.

Ucraina, care a acuzat Rusia că a masat trupe în apropiere și spune că Belarus ar putea trimite migranți peste granițele sale, a lansat miercuri o operațiune de întărire a frontierei sale, inclusiv exerciții militare pentru unități antitanc și aeropurtate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri