Sondaje: Avansul lui Macron în fața lui Le Pen se mărește înaintea scrutinului de duminică din Franța

Data publicării:
Montaj cu un buletin de vot peste poze cu Macrn și Le Pen.
Sondaje: Avansul lui Macron în fața lui Le Pen se mărește înaintea scrutinului de duminică din Franța. Foto: Profimedia

Avansul președintelui francez Emmanuel Macron în sondajele privind intenție de vot în turul doi de scrutin a continuat să se mărească marți. Trei sondaje îl plasează la cel mai ridicat nivel de dinaintea primului tur. Alegerile vor avea loc duminică.

Un sondaj Ipsos l-a plasat pe Macron obținând 56,5% din voturi, în creștere cu o jumătate de punct față de vineri și cu 3,5 puncte față de data de 8 aprilie, cu două zile înainte de primul tur de scrutin în care Macron și candidata de extremă dreapta Le Pen s-au calificat pentru turul al doilea.

Un sondaj Opinionway l-a plasat pe Macron la 56%, în creștere cu două puncte față de vineri. Într-un sondaj Ifop, cota lui Macron în intențiile de vot a urcat la 55%, cu o jumătate de punct mai mult decât luni și cu trei puncte mai mult decât la 8 aprilie.

Scorul mediu al lui Macron în cele trei sondaje a urcat la 55,83%, în creștere cu peste trei puncte față de media de la 8 aprilie.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile din 2017 cu 66,1% din voturi, tot împotriva lui Le Pen, dar cursa este acum mult mai strânsă. Macron a pierdut voturi din cauza criticilor privind gestionarea crizei COVID și a politicilor economice.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri