Soția nigerianului ucis în bătaie pe stradă, în Italia, vrea să îl vadă față în față pe criminal și transmite un mesaj

Data actualizării: Data publicării:
Aliku Ogorchukwu
Aliku Ogorchukwu a fost ucis în bătaie pe stradă, în Italia, fără ca cineva să intervină. FOTO: BBC

Soția vânzătorului ambulant nigerian care a fost ucis în bătaie pe stradă, în Italia, fără ca cineva să intervină, a declarat pentru BBC că cere dreptate după „moartea violentă” a bărbatului.

Aliku Ogorchukwu, în vârstă de 39 de ani, vindea batiste în centrul orașului Marche, când a fost urmărit, atacat și bătut până a murit.

Un italian de 32 de ani a fost arestat pentru crimă și tâlhărie.

Pe reţelele sociale a fost distribuit un clip video care arată un bărbat care îl imobilizase pe Aliku Ogorchukwu și îl lovea cu pumnii. Nicio persoană care a fost de față la momentul atacului comis în plină zi nu a intervenit.

„Aceasta este o formă de răutate pe care nu o cunosc”, a declarat soția lui Ogorchukwu, Charity Oriachi, pentru BBC. Ea a spus că a primit ajutor pentru a trece mai ușor pentru tragedie și a se împăca cu moartea soțului ei, dar spune că s-a săturat de „vorbe”. Acum, ea era interesată doar de dreptate, a insistat femeia.

Familia ei locuia de multă vreme în Italia, iar soțul ei nu a avut niciodată probleme cu nimeni, a afirmat Charity Oriachi.

Crima a stârnit un val de indignare în comunitatea locală, inclusiv printre nigerieni, care au ieșit în stradă în weekend și anunță proteste în curând.

Guvernul nigerian a cerut autorităților italiene să „aducă rapid în fața justiției autorul actului odios”.

Suspectul, Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo, este arestat, iar ancheta continuă.

Avocatul său a declarat presei că atacatorului îi pare rău și că ce s-a întâmplat nu a avut motivații rasiste. Un polițist a declarat că Ogorchukwu a fost atacat după ce a fost prea insistent în a-și vinde produsele. Femeia care era lângă suspect în acel moment, identificată ca Elena D, a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera că Ogorchukwu i-a atins brațul, dar asta nu a deranjat-o.

Soția lui Aliku Ogorchukwu a declarat că vrea să-l vadă pe suspect „față în față”, pentru a înțelege de ce i-a ucis soțul, a declarat avocatul familiei.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri