Spaimă la Barcelona. O explozie a zguduit centrul orașului

Data actualizării: Data publicării:
explozie barcelona

Locuitorii din Barcelona s-au temut de ce e mai rău când la primele orele ale dimineţii o explozie a zguduit centrul oraşului. 21 de oameni au fost răniţi după ce boilerul unei brutării a sărit în aer.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipajele serviciilor de urgenţă s-au grăbit să ajungă la faţa locului pentru a acorda primul ajutorul victimelor. Deflagraţia a fost atât de violentă, încât a distrus vitrinele magazinelor de jur şi a fost urmată de un incendiu care a mistuit interiorul magazinului.

Fumul gros era vizibil de la mare distanţă, ceea ce a stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare. Locuitorii din zonă s-au temut că ar putea fi un nou caz de terorism.

Ancheta la faţa locului a dovedit că a fost vorba despre o explozie accidentală.

Au fost, de fapt, două explozii la Barcelona. Prima, și cea mai puternică, s-a produs în jurul orei 7:00 locală, în apropiere de bulevardul Las Ramblas, care a fost ținta unui atentat terorist pe 17 august, soldat cu moartea a 14 persoane.

Cea de-a doua explozie a avut loc la scurt timp în brutăria aflată la primul nivel al unei clădiri cu șapte etaje situată în cartierul Carrer de la Marina din Barcelona.

Majoritatea victimelor exploziilor de sâmbătă au fost transportate la spital. O persoană se află în stare critică, opt sunt rănite grav, în timp ce alte 12 au suferit răni minore.

Potrivit autorităților spaniole, se bănuiește că exploziile ar fi avut loc din cauza unor acumulări de gaze.

Cotidianul spaniol El Pais a informat că persoanele aflate în apropierea brutăriei au fost tratate pentru inhalare de fum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri