Steag ISIS în camera atacatorului din Germania

Data publicării:
aatac germania


Un tânăr afgan de 17 ani, înarmat cu un cuțit și un topor, a rănit grav, luni seara, trei pasageri dintr-un tren regional din Bavaria, înainte de a fi ucis de poliție.

Faptele s-au petrecut în jurul orei locale 21:15 (22:15, ora României), la bordul unui tren regional care făcea legătura între orașele Treuchlingen și Würzburg, din sudul Germaniei. Individul a început să-i atace pe pasageri cu un topor și un cuțit, cu puțin timp înainte ca trenul să ajungă la Würzburg. Atacul s-a soldat cu trei răniți grav, un altul are răni ușoare, iar mai multe persoane au primit tratament pentru șoc psihologic.

Atacatorul a reușit să coboare din tren, poliția l-a urmărit și l-a împușcat mortal.

Tânărul afgan de 17 ani era solicitant de azil. Sosise în Germania singur, fără familie, și locuia în Ochsenfurt, localitate aflată în apropierea locului unde s-au petrecut faptele, a declarat ministrul de interne al Bavariei la televiziunea publică ARD. Autoritățile spun că, foarte probabil, este vorba de un atentat islamist, pentru că agresorul ar fi strigat „Allahu Akbar” (Allah e mare – n.r.) în momentul atacului. Totuși, nu au pus un verdict clar, preferând să aibă în prealabil rezultatele anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri