Traficul aerian, reluat la Londra

Data publicării:
avion chinez afp-6

Actualizare 23.50Traficului aerian din Marea Britanie începe să revină la normal, după ce defecţiunea care a provocat haos a fost remediată, au anunţat autorităţile de la Londra. 

Actualizare 16.00. Mii de oameni sunt blocaţi pe aeroporturi în mai multe ţări europene din cauza problemei tehnice apărute la primele ore ale dimineţii la cel mai mare centru de control al traficului aerian din Marea Britanie.

Actualizare 14.11. Cursa de pe aeroportul Otopeni care era afectată de defecțiunea din Marea Britanie a decolat de la Bucureşti către Londra cu peste trei ore întârziere. În acest moment, niciun avion nu poate ateriza sau decola pe trei dintre cele şase aeroporturi care deservesc Londra.

Actualizare 11.02. Cursa ce trebuia să decoleze spre Londra de pe Henri Coandă este și ea afectată. Avionul trebuia să decoleze la ora 8.40, nu a decolat nici până acum. Pasagerilor li s-a spus că e posibil ca plecarea să se facă în jurul orei 11.45.  115 pasageri așteaptă să plece.

Potrivit reglementărilor legate de dreptul pasagerilor, în cazul întârzierilor de peste 2 ore compania trebuie să asigure pasagerilor băuturi răcoritoare și mâncare. Dacă sunt mai mari de trei ore, pasagerii au dreptul să ceară banii pe bilet. Dacă avionul ajunge la destinație cu o întârziere de peste 3 ore, compensația este de până la 600 de euro. 

Defecţiunea a apărut în momentul în care sistemul de control al traficului aerian trebuia să treacă de la programul de noapte la cel de zi.

Noaptea, când este linşte, combinăm sistemele de monitorizare, pentru că nu este cerere. Când dimineaţa traficul se aglomerează, deschidem puncte de control al traficului. Peste noapte, am avut probleme cu unul dintre sisteme, care în acest moment nu reuşeşte să deschidă mai multe posturi de control, ceea ce reduce capacitatea de operare”, a explicat Juliet Kennedy, de la centrul de control al traficului aerian.

Timp de mai multe ore, niciun avion nu a putut ateriza sau decola pe trei dintre cele şase aeroporturi care deservesc Londra.

Călătorii și-au pierdut răbdarea. „Este clar că nu au niciun plan B. Aşa că suntem aici şi ce putem face? Suntem blocaţi, pasagerii sunt puşi pe locul doi”, s-a plâns unul dintre ei.

Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm în avion cel puţin două ore şi jumătate, trei. Suntem aici pe pista aeroportului din Gatwick deja de o oră şi jumătate, nu este foarte bine, dar cel puţin suntem în siguranţă”, a declarat un altul.

Lucrurile nu stau mai bine nici pentru pasagerii care trebuiau să plece de pe aeroporturile din Cardiff, Edinburgh sau Dublin.

O defecțiune la acelaşi centru din Swanwick a provocat probleme similare în vară. Atunci, au trecut câteva ore până la rezolvarea problemei.  

_____________________

Problema tehnică se înregistrează la principalul centru de control aerian din Swanwick, Hampshire, relatează Sky News.

Și aeroporturile Gatwick și Stansted au anunțat că au probleme, de asemenea sunt întârzieri în Cardiff, Southampton, Luton, precum și pe aeroportul din Dublin.

O defecțiune tot la centrul din Swanwick a provocat probleme similare în vară. Au trecut câteva ore atunci până la rezolvarea problemei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...