Un francez orb, surfer neînfricat

Data publicării:
surfer orb

Claudy suferă de o boală ereditară care i-a afectat retina. Asta nu îl împiedică însă să încerce un sport atât pe periculos ca surful.

„Va fi bine. Valurile sunt mici, spumate, e floare la ureche. Apa nu e agitată, în plus e şi cald”, a spus Claudy Robin înainte de a urca pe placa.

Atunci când nu poţi vedea placa de surfing, menţinerea echilibrului e o adevărată provocare. Dar, odată ce Claudy prinde valul, nimic nu mai contează.

Am un sentiment de libertate atunci când practic un sport care nu e tocmai potrivit pentru oamenii cu handicap. Dar eu pot face asta ca o persoană normală”, a mai spus surferul.

Claudy are totuşi nevoie de două persoane care să-i fie în preajmă atunci când face surf, una în apă pentru a-l ghida atunci când urcă pe placă şi cealaltă pe mal pentru a-i spune în ce direcţie s-o ia.

Este uimitor cum îşi găseşte drumul prin apă. Dacă ar fi trebuit să fac surf cu ochii închişi, fără puncte de reper, fără să ştiu unde mă aflu în apă, unde e plaja .. Este uimitor”, a susținut Andy Criere, căpitanul echipei de surfing a Franţei.

Clubul local de surfing din Gironde, un departament aflat în sud-vestul Franței, a fost atât de impresionat de povestea surferului orb încât a organizat un curs de iniţiere în acest sport pentru opt nevăzători. Cursurile au fost un succes, iar luna viitoare se va organiza o nouă sesiune de lecţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri