Un rinocer a fost ucis de braconieri într-o grădină zoologică din Franța

Data publicării:
White Rhino Born At Disney's Animal Kingdom At Walt Disney World
Foto: Guliver/GettyImages

Un rinocer alb de la grădina zoologică Thoiry, din apropiere de Paris, a fost ucis cu trei gloanțe în noaptea de luni spre marți, iar principalul său corn a fost tăiat și furat, s-a aflat din surse ale jandarmilor și ale parcului, informează AFP, Reuters și DPA.

White Rhino Born At Disney's Animal Kingdom At Walt Disney World
Foto: Guliver/GettyImages

Îngrijitorii au părăsit boxa rinocerilor luni în jurul orei 16:00 GMT și s-au întors marți dimineață”. „Între timp, un animal a fost ucis și cele două coarne ale sale tăiate”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a jandarmeriei.

„Numai cornul principal a fost furat, a precizat aceasta, estimând valoarea lui de piață la 30.000 - 40.000 de euro.

Animalul ucis, numit Vince, era un mascul tânăr în vârstă de 4 ani, născut în Olanda și adus la Thoiry în martie 2015. El aparținea subspeciei de rinocer alb din sud, extrem de amenințată, potrivit parcului.

Coarnele sale au fost tăiate probabil cu un ferăstrău, a apreciat grădina zoologică. Acest act a fost comis în ciuda prezenței a cinci membri ai personalului care locuiesc în parc și a camerelor de supraveghere, cu toate că nici un dispozitiv video nu filmează această parte a parcului. Poliția a declanșat o anchetă.

Potrivit grădinii zoologice, infractorii au forțat una dintre porțile exterioare ale parcului și au rupt două uși înainte de a ajunge la perimetrul rinocerilor albi.

Ceilalți doi rinoceri albi de la Thoiry, Gracie, o femelă în vârstă de 37 de ani, și Bruno, un mascul în vârstă de 5 ani, au fost cruțați.

Coarnele de rinocer, cărora le sunt atribuite proprietăți medicinale nefondate, sunt supuse unui comerț ilegal extins. Cu toate acestea, ar fi prima dată când o grădină zoologică din Europa se confruntă un un atac având ca rezultat moartea unui rinocer, a declarat parcul zoo Thoiry.

Comerțul global cu coarne de rinocer este interzis printr-o convenție a ONU și vânzarea acestora este ilegală în Franța.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a raportat anul trecut că 1.335 rinoceri au fost uciși de braconieri în Africa, un număr care a crescut timp de șase ani la rând.

Organizația a clasificat rinocerul alb ca fiind aproape în pericol de dispariție, cu o populație totală între 19.500 și 21.500 de exemplare.

Rinocerii negri, mai mici, au fost clasificați drept specie „în pericol critic de dispariție”, cu mai puțin de 5.500 de exemplare în viață.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri