Un român care voia să dea foc la pădure, arestat în Italia

Data actualizării: Data publicării:
foc

În Europa, în multe ţări, temperaturile de foc au contribuit la declanşarea unor uriaşe incendii de vegetaţie. În unele cazuri însă, focul a fost pus intenţionat. De exemplu, în Italia, un român a fost prins când încerca să dea foc unei păduri. Bărbatul de 24 de ani a fost arestat şi intervenţia promptă a localnicilor a împiedicat un nou dezastru. Pompierii italieni luptă cu peste o mie de incendii de vegetaţie şi cu aceeaşi misiune grea se confruntă şi autorităţile din Croaţia şi Franţa.

Românul piroman se plimba la marginea unuia dintre cele mai mari parcuri naţionale din Italia, în acelaşi loc unde săptămâna trecută au ars 80 de hectare de teren. Strânsese o grămadă de frunze uscate şi le-a dat foc. Un poliţist aflat în afara serviciului l-a văzut la timp. Şi-a anunţat colegii care l-au prins pe român, în timp ce localnicii au stins flăcările înainte să se răspândească. Italienii iau foarte în serios astfel de cazuri. Cele mai mari provincii din centrul şi sudul ţării se confruntă de o săptămână cu incendii de vegetaţie imposibil de ţinut sub control.

Arşiţa îşi spune cuvântul şi în Franţa. Flăcări de câţiva metri au înghiţit vegetaţia din jurul localităţii Saint-Cannat, în sudul ţării. 800 de pompieri şi cinci avioane au reuşit cu greu să stăpânească focul şi să împiedice răspândirea lui. Chiar şi aşa, 750 de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum la un loc cu anexele unor case. Localnicii sunt înspăimântaţi.

Calvarul, spun pompierii, ar fi pornit de la o ţigară aprinsă, aruncată la întâmplare.

Focul ameninţă şi una dintre cele mai populare staţiuni de pe litoralul croat. Peste 400 de pompieri şi 100 de militari au fost mobilizaţi în lupta cu incendiul care a distrus deja zeci de hectare de pădure, 15 maşini şi câteva case de la marginea oraşului Split. Două centre comerciale au fost evacuate după ce fumul a intrat în sistemele de ventilaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri