Ungaria, abandonată de Kremlin. Budapesta caută gaz, după eşecul South Stream  

Data publicării:
viktor orban FB crop

Viktor Orban, premierul Ungariei, este în continuare supărat pe oficialii de la Bruxelles, pe care îi acuză că au sabotat înţelegerea dintre Ungaria şi Rusia pentru construirea gazoductului South Stream.

„U.E. a lucrat fără oboseală pentru subminarea acestui program. Acum, acesta nu mai funcţionează deloc acum, a trebuit să acceptăm ceea ce au spus ruşii, că acest capitol s-a încheiat”, a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei.

Guvernul de la Budapesta face acum calcule pentru aprovizionarea cu gaz.

„Suntem foarte interesaţi în înfiinţarea unei conducte care să treacă prin România, dar partenerul român nu a terminat încă aceste investiţii, iar cea mai bună alternativă pentru o rută este prin Serbia, care este foarte interesată în stabilirea propriei surse de alimentare cu gaz”, a spus Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului ungar.

Cea mai sigură sursă de gaz pentru Ungaria ar fi Azerbaijanul, deşi analiştii economici sunt de părere că pentru o conductă care să lege cele două state costurile ar fi uriaşe.

„Nu trebuie să renunţăm la obiectivul nostru de a primi resurse energetice, fără ca acestea să treacă prin Ucraina”, a susţinut premierul Ungariei.

Surse de la Budapesta, citate de agenţiile de presă, spun că Ungaria este dispusă, acum, să coopereze cu Uniunea Europeană pentru a-şi asigura securitatea energetică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri