Vatican: Fostul papă Benedict al XVI-lea, „absolut lucid”, în stare gravă dar „stabilă”

Data actualizării: Data publicării:
papa benedict face cu mana
Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie, la vârsta de 95 de ani. Sursa foto Profimedia Images

Fostul papă Benedict al XVI-lea „este absolut lucid şi prezent” după ce a dormit bine noaptea trecută, însă starea sa rămâne „gravă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, informează agenţiile DPA, AFP şi ANSA.

Starea papei Benedict este în prezent „stabilă”, a spus Bruni. „Papa emerit a reuşit să se odihnească bine azi-noapte, este absolut lucid şi prezent, iar astăzi, cu toate că starea sa rămâne gravă, situaţia este pe moment stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Bruni a precizat că papa Francisc invită în continuare credincioşii să se roage pentru papa Benedict, în vârstă de 95 de ani, care a demisionat din funcţia de pontif în 2013, după opt ani la conducerea Bisericii Catolice.

În prima parte a zilei de joi, agenţia ANSA a relatat, citând surse de la Vatican aflate în contact cu fosta mănăstire în care locuieşte Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, că starea acestuia nu s-a schimbat comparativ cu ziua de miercuri, când papa Francisc a suscitat îngrijorare după ce a anunţat că predecesorul său este „grav bolnav”. Potrivit acestor surse, fostul cardinal Joseph Ratzinger, primul papă german din ultimii o mie de ani, şi-a petrecut noaptea sub monitorizare medicală constantă, care va fi menţinută, potrivit surselor citate de Agerpres.

Papa Francisc l-a vizitat miercuri pe Benedict al XVI-lea, care a avut o înfăţişare din ce în ce mai fragilă în ultimele luni, se deplasa în scaun cu rotile, dar a continuat să primească vizitatori. Fotografiile de la ultima vizită primită au fost realizate pe 1 decembrie şi înfăţişează un bărbat fragil şi vizibil slăbit.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri