VIDEO. Cum arată un oraș din Italia, după ce a fost lovit de furtuna „Halloween”

Data actualizării: Data publicării:
Un copac cazut pe strada, din cauza furtunilor din Italia
A fost cod roșu de furtuni în Italia

Furtuna „Halloween" a lovit și Terracina, din Lazio, așa cum meteorologii au anunțat încă de la începutul lunii pentru toată Peninsula, transmite corespondentul Digi24 Sergiu Balaban. Șapte persoane au murit în toată Italia, cei mai mulți dintre ei din cauza copacilor care au fost rupți cu violență de vântul puternic. Imaginile din Terracina nu au nevoie de comentarii.

 

Şapte oameni au murit în Italia din cauza furtunilor. Sunt şi zeci de răniţi, iar o persoană este dată dispărută. Vântul a suflat chiar şi cu 180 de kilometri pe oră, în timp ce ploile au provocat inundaţii şi alunecări de teren. În Veneţia, marea a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani. Cu o furtună puternică s-a confruntat şi insula franceză Corsica.

Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte. Autorităţile au instituit cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.

Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma, relatează Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri