VIDEO. Protest față de turismul în masă | Venețienii își cer orașul înapoi

Data publicării:
venetia

"Ne vrem orașul înapoi" au scandat miercuri sute de venețieni. Oamenii au ieșit pe străzile orașului italian pentru a protesta față de turismul în masă, informează Euronews.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Protestatarii și-au exprimat îngrijorarea față de vizitatorii care nu respectă orașul și locuitorii lui.

"Suntem pentru Veneția și pentru venețieni, iar cei dintre noi care sunt exilați la Mestre vor să se întoarcă în Veneția", a explicat jurnalistul Mario Secchi, unul dintre participanți.

Câțiva dintre demonstranți au purtat banere cu mesajul „R-Esistiamo” care se poate traduce atât prin “Rezistăm”, cât și prin „Existăm”.

"Peste 1.000 de oameni au participat la protest. Ne-am plimbat până în Piața Rialto pentru a recâștica orașul și pentru a arăta că există unitate între grupurile de cetățeni. Avem nevoie de normalitate. Acesta este un oraș care există și vrea să reziste. Are nevoie de normalitate. Locuim aici și vrem să continuăm să trăim aici", a spus un alt participant la protest.

Potrivit unui raport efectuat de ziarul La Nuova, orașul a primit zilnic 74.000 de turiști în 2015.

Anual, Veneția este vizitată de aproximativ 34 de milioane de turiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri