VIDEO. Serbia își plânge copiii: Imagini de la înmormântările elevilor uciși în școala din Belgrad

Data publicării:
barbati care duc sicriul unei eleve care a fost ucisa in scoala din belgrad
Câțiva dintre copii au fost înmormântați, printre care și fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău.

La 5 zile de la masacrul din școală, care a îngrozit o lume întreagă, Serbia își plânge copiii. Opt elevi și un paznic și-au pierdut viața miercuri într-o avalanșă de gloanțe. Câțiva dintre copii au fost înmormântați, printre care și fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău. Sute de oameni au vrut să fie acolo, pentru a-și lua, printre lacrimi și regrete, rămas bun.

Duminică a fost a treia zi de doliu național, iar furia printre localnici crește. Trotuarul din fața școlii unde au murit cei opt elevi a devenit loc de pelerinaj, iar oamenii și-au strigat durerea în cuvinte scrise negru pe alb într-o carte de condoleanțe.

Au curs șiroaie de lacrimi în Serbia, în ziua în care 5 dintre victimele masacrului din școală au fost conduse pe ultimul drum. La Belgrad au ajuns și jucătorii de la SCM Zalău, pentru a fi alături de antrenorul clubului, a cărei fiică a fost ucisă în atacul de miercuri.

Tragedia a șocat pe toată lumea.

Claudiu Bujor, directorul clubului de volei SCM Zalău: Am rămas fără cuvinte, nu știam ce să zicem, nu știam nici cum să reacționăm. Dânsul, imediat cum a aflat vestea a plecat spre casă, însoțit de un voleibalist care a condus mașina, că dânsul nu mai era în stare.

Adrian Feher, managerul echipei de volei masculin SCM Zalău: Am ținut în mod deosebit să fim aici, alături de antrenorul Dragan, în aceste momente grele pe care le trece cu familia. A fost o veste grea, șoc pentru noi, mă gândesc ce e în sufletul lui și în inima lui când a aflat tragica veste.

Cu doar o zi înainte de tragedie, antrenorul primise vestea că fiica lui îi călca pe urme, în sport. Era în culmea fericirii.

Adrian Feher: Chiar cu o zi înainte, povestea chiar despre fetița lui, am înțeles că a fost selecționată în echipa de volei de junioare și era chiar fericit pentru ea că a ajuns aici, că îi calcă pe urme. Deci, vă dați seama, a doua zi să primești tragica veste.

În masacrul de miercuri din școala din Belgrad și-au pierdut viața 8 copii și un paznic, iar alți 6 elevi și o profesoară au fost răniți.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri