VIDEO. Ucraina anunță că Rusia a atacat orașul Bahmut cu bombe cu fosfor

Data actualizării: Data publicării:
imagine cu bombardament in bahmut cu fosfor
VIDEO. Ucraina anunță că Rusia a atacat orașul Bahmut cu bombe cu fosfor. Foto: Captură Twitter / @nexta_tv

Serviciul de presă al Forțelor de Operațiuni Speciale ale Ucrainei anunță că forțele ruse ar fi folosit în această seară fosfor și muniții incendiare în Bahmut, încercând să ștergă orașul de pe fața pământului.

Cu toate acestea, soldații ucrainei continuă să apere orașul cu curaj.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile pe care le urmăriți au fost publicate de agenția Nexta, care citează Serviciul de presă al Forțelor de Operațiuni Speciale ale Ucrainei.

Rusia a folosit deja un număr „uriaș” de arme și tipuri de muniții de când a declanșat invazia în Ucraina. Printre cele mai controversate astfel de arme sunt cele incendiare, inclusiv așa-numitul „fosfor alb”, o substanță gelatinoasă de consistența cerii, care, atunci când arde, produce o perdea groasă de fum alb.

Fosforul alb este însă extrem de periculos atunci când este folosit în zonele civile populate și provoacă arsuri extrem de grave la contactul cu pielea.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri