Viktor Orban dă vina pe Soros pentru introducerea cotelor de migranți în UE și acuză o „lovitură de stat”

Data actualizării: Data publicării:
v orban cu cravata verde
Viktor Orban se opune introducerii cotelor de migranți în UE. Foto: Profimedia

Premierul ungar Viktor Orban acuză Uniunea Europeană că vrea să oblige Ungaria să înfiinţeze „ghetouri de migranţi” şi să primească până la 10.000 de migranţi în fiecare an. El dă vina pe George Soros pentru această inițiativă, pe care o califică drept „lovitură de stat”.

În interviul său săptămânal de la radioul public, prim-ministrul ungar a declarat că guvernul său se va lupta cu planurile UE de a introduce cote de migranți şi va refuza să le pună în aplicare.

Orban a numit „revoltător” faptul că o decizie cu privire la un sistem de cote de migraţie a fost „forţată să treacă” prin Consiliul miniştrilor de interne ai UE „ca o lovitură de stat”, potrivit Agerpres, care preia MTI.

Potrivit premierului ungar, reţeaua Soros s-a aflat probabil în spatele deciziei. Referindu-se la finanţatorul american George Soros, care a transferat controlul reţelei sale de ONG-uri către fiul său, el a spus că, după „schimbarea de gardă”, o nouă generaţie este acum mai activă din punct de vedere politic.

Orban vrea încetarea focului în Ucraina

Viktor Orban a mai declarat în interviul pentru radioul public căeste nevoie de o încetare a focului în Ucraina şi de discuţii de pace pentru a pune capăt războiului.

Orban a afirmat că există două şcoli de gândire pentru evaluarea războiului din Ucraina, „cei mari” spunând că acţiunea curentă ar trebui să continue pentru că planul lor va avea succes şi ruşii ar putea fi învinşi de soldaţii ucraineni, cu bani şi echipamente occidentale.

Prezent la summitul UE, Orban a notat că el este singur cu opinia sa contrară. A trecut un an şi jumătate şi s-au obţinut „zero rezultate sau chiar rezultate negative, pentru că nu am învins Rusia, liderii ruşi sunt încă în poziţiile lor şi economia Rusiei merge bine”, a spus Orban.

În acelaşi timp, „am suferit o inflaţie ridicată, am rămas fără bani, pentru a sprijini Ucraina, şi este evident că contraatacurile lansate de ucraineni sunt dificile şi este îndoielnic că ar exista vreo speranţă de succes”, a adăugat el.

„Un număr imens de oameni au murit şi vor muri chiar mai mulţi. Distrugerea rezultată, suferinţa umană şi durerea sunt incomensurabile, deci trebuie folosit fiecare mijloc pentru a ajunge la o încetare a focului şi la discuţii de pace”, a mai declarat Orban.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri