Viviane Reding vrea un serviciu de spionaj al UE. E. Hurezeanu: E o persoană iritabilă, fără să fie genială

Data publicării:
Berlaymont Comisia Europeana -AFP Mediafax Foto-GEORGES GOBET-8

Emil Hurezeanu a comentat faptul că Viviane Reding ar vrea înființarea unui serviciu de spionaj al UE, în lumina scandalurilor în domeniu din ultima vreme. 

„Viviane Reding e ziaristă, pricepută la figuri sumbre. Să ne amintim cum l-a speriat pe Titus Corlățean, atunci proaspăt ministru al justiției într-un guvern de puciști, în vara lui 2012, și pe Răzvan Theodorescu, atunci când se opunea transformării Sibiului în capitală culturală europeană. E o persoană iritabilă, fără să fie genială. E o persoană respectabilă, dar se apropie de pierderea obiectului muncii, la anul Comisia se înlocuiește. S-ar putea ca doamna Reding, fiind necruțătoare, să nu aibă atât de mulți prieteni”, a spus el.

„Face cu degetul ca o învățătoare, cu o vehemență ce nu îi stă atât de bine, mai alesa că deschide larg dantura, în mod evident falsă. Acum a intrat pe terenul ascultărilor. Îi dorim concediu plăcut. E imposibil un astfel de serviciu, din moment ce englezii îi spionează pe germani, francezii au dat jumătate din datele cetățenilor lor americanilor, germanii au și ei sensibilitățile lor...”, a subliniat Emil Hurezeanu.

„O poveste sensibilă s-a transformat în multe povești ridicole, care nu cred că au legătură cu realitatea, ci cu fricile și neputințele oamenilor, care s-au transformat în cele ale statelor”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri