UKIP şi-a pierdut singurul parlamentar din Camera Comunelor

Data actualizării: Data publicării:
ukip

Parlamentarul Douglas Carswell a anunţat sâmbătă după-amiază că se va retrage din Partidul Independenţei din Marea Britanie (UKIP), lăsând formaţiunea eurosceptică fără niciun reprezentant în Camera Comunelor, transmite News.ro.

ukip

Douglas Carswell (46 de ani) s-a alăturat în urmă cu doi ani şi jumătate UKIP, după ce a părăsit în mod surprinzător Partidul Conservator al lui David Cameron.

„Ca mulţi dintre voi, eu m-a mutat la UKIP pentru că voiam în mod disperat să ieşim din UE. Acum putem să fim siguri că acest lucru se va întâmpla, iar eu am decis că voi părăsi prin urmare UKIP. Voi pleca pe cale amiabilă şi bucuros din UKIP, pentru că ştiu că am câştigat”, a declarat Carswell.

De asemenea, acesta a explicat că va continua să-şi reprezinte circumscripţia electorală ca independent până la alegerile generale din 2020.

Anunţul parlamentarului eurosceptic are loc cu doar patru zile înainte de data anunţată pentru declanşarea procedurii de retreagere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Nigel Farage l-a acuzat în trecut pe singurul parlamentar al formaţiunii că încearcă să dividă UKIP.

Această retragere surprinzătoare ridică semne de întrebări cu privire la speranţele formaţiunii eurosceptice de a valorifica campania neobosită pe care a condus-o în favoarea retragerii naţiunii din UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri