Ultima țară care își deschide granițele după pandemie, dar doar pentru propriii cetățeni. La întoarcere vor sta în carantină

Data actualizării: Data publicării:
avion
Coreea de Nord și-a redeschis granițele după o perioadă lungă de restricții, din cauza pandemiei de Covid-19. FOTO: Profimedia Images

Coreea de Nord și-a redeschis granițele după o perioadă lungă de restricții, din cauza pandemiei de Covid-19. Phenian a anunțat că doar cetățenilor săi li se va permite să se întoarcă în țară cu avionul și vor trebui să stea în carantină timp de șapte zile, pentru o „supraveghere medicală adecvată”, potrivit unei declarații la televiziunea de stat, transmite Sky News.

Experții cred că printre nord-coreenii aflați în străinătate se numără studenți și muncitori, iar majoritatea se aflau în țări aliate, precum China sau Rusia.

Coreea de Nord și-a închis granițele după izbucnirea pandemiei, interzicând turismul, expulzând diplomați-cheie și oprind traficul de frontieră și comerțul, analiștii considerând că această măsură a afectat securitatea alimentară și economia.

Agenția de spionaj din Coreea de Sud a declarat că este de părere că Nordul va începe încet-încet să își redeschidă complet granițele, într-un efort de a-și relansa economia.

Măsura vine la câteva zile după ce un zbor comercial nord-coreean a aterizat la Beijing, pentru prima dată în ultimii trei ani. Avionul s-a întors mai târziu, în aceeași zi, dar nu se știe cine se afla la bordul acestuia.

La începutul lunii, o delegație de atleți nord-coreeni de taekwondo a călătorit la Beijing, pe cale terestră, înainte de a zbura în Kazahstan, pentru a participa la o competiție internațională.

Acesta a fost cel mai mare grup care a zburat din Coreea de Nord de la începutul pandemiei.

De asemenea, în ultimele zile a fost efectuat un zbor către Vladivostok, în Rusia, agenția sud-coreeană Yonhap precizând că nu se aflau pasageri la bord.

Mai multe zboruri pe săptămână urmează să fie operate către orașul rusesc din Phenian, singura legătură aeriană dintre cele două țări.

Deși granițele sale s-au redeschis, experții spun că va mai trece ceva timp până când turiștii vor putea vizita țara.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri