Un Airbus A320 care zbura de la Soci a aterizat de urgență pe o pajiște din Siberia

Data actualizării: Data publicării:
aterizare de urgenta a unui avion
Un Airbus A320 care zbura de la Soci a aterizat de urgență pe o pajiște din Siberia. FOTO: Profimedia Images

Un Airbus A320 al companiei ruse Uralskie Avialinii a aterizat de urgență pe o pajişte din Siberia, în urma unui incident tehnic, au anunţat autorităţile ruse.

Vizată de sancţiuni occidentale din cauza ofensivei sale în Ucraina, Rusia se confruntă cu probleme de mentenanţă şi acces la piese de schimb pentru avioanele Airbus şi Boeing pe care le exploatează companiile ruse, ceea ce generează temeri pentru securitatea aviatică din Federaţia Rusă, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei federale ruse pentru transportul aerian Rossaviaţia, avionul ce făcea legătura între Soci, oraş la Marea Neagră, şi Omsk, în Siberia, a aterizat în jurul orei 02:44 GMT pe o pajişte lângă satul Kamenka, în regiunea Novosibirsk.

"Nu sunt răniţi", potrivit Comitetului de anchetă rus, care a declanşat o investigaţie pentru "încălcare de reguli de securitate în transportul aerian". "Cauzele şi circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite", adaugă Comitetul de anchetă.

Imagini difuzate de echipele de salvare ale Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă arată avionul pe o pajişte, cu tobogane ataşate, însă fără semne de pagube importante.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri