Un american, prizonier în Iran, îl imploră pe Joe Biden să-l salveze: ”Tot ce cer este un minut din timpul dumneavoastră”

Data publicării:
joe biden
Președintele SUA, implorat de un prizonier cetățean american să îl elibereze dintr-o închisoare din Iran. Foto: Profimedia Images

"Doar preşedintele SUA are puterea de a ne readuce acasă”, se arată într-o scrisoare a cetățeanului american care a anunțat că a intrat în greva foamei și o dată cu aceasta îi cere președintelui american Joe Biden să îl salveze din închisoarea din Teheran, informează AFP. În octombrie, Departamentul de Stat american anunţase că SUA "vor face tot ce pot" pentru a obţine eliberarea cetăţenilor americani deţinuţi în Iran.

"Tot ce cer (...) este ca un minut din timpul dumneavoastră, în următoarele şapte zile, să fie consacrat suferinţelor prizonierilor americani din Iran", a scris Siamak Namazi într-o scrisoare deschisă.

"Doar preşedintele SUA are puterea de a ne readuce acasă, dacă decide să se ocupe de aceasta", a adăugat el.

Siamak Namazi, om de afaceri de origine iraniană, fusese arestat în octombrie 2015 în Iran în baza unor acuzaţii de spionaj pe care el continuă să le nege.

Tatăl său, Baquer Namazi, fost funcţionar al UNICEF, fusese arestat când a venit în Iran în încercarea de a determina autorităţile iraniene să-i elibereze fiul. În final, tatăl a fost autorizat să părăsească Iranul în octombrie anul trecut.

Siamak Namazi fusese eliberat din detenţie o perioadă înainte de a fi încarcerat în închisoarea de trist renume Evine, unde de atunci a a avut loc un incendiu, într-o ţară zguduită de manifestaţii.

Această grevă a foamei intervine în ziua de aniversare a eliberării, în 2016, a cinci cetăţeni americani, în marja semnării acordului asupra programului nuclear iranian, denunţat ulterior de SUA la decizia fostului preşedinte Donald Trump.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri