Un avion al Marinei SUA a ieșit de pe pistă și s-a prăbușit în mare, în Hawaii. Avea nouă oameni la bord

Data actualizării: Data publicării:
avion militar sua prabusit
Un avion al marinei SUA a ieșit de pe pistă și s-a prăbușit în mare, în Hawaii. Avea nouă oameni la bord. FOTO: Captură CNN

Un avion de recunoaștere al Marinei SUA, cu nouă membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit luni în apă în largul insulei Hawaii Oahu, după ce a depășit pista de aterizare de la o bază navală de acolo, au declarat oficialii militari, scrie CNN.

Nu s-au înregistrat victime la bordul aeronavei P-8A Poseidon, un avion de patrulă și recunoaștere cu două motoare, care seamănă cu un avion de pasageri Boeing 737, a transmis purtătorul de cuvânt al Corpului Marin, Lt. Hailey Harms. El a adăugat că este evaluată starea celor nouă membri ai echipajului.

Imaginile care au apărut după incident au arătat aeronava plutind pe apă, în golful Kaneohe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vizibilitatea era scăzută în momentul incidentului, era ceață, iar vântul sufla cu până la 35 de km pe oră, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

P-8A Poseidon este un avion foarte utilizat în operațiunile marinei americane.

Poate transporta torpile și rachete de croazieră și colectează informații.

La începutul acestui an, un P-8A care opera deasupra Mării Chinei de Sud cu un echipaj CNN la bord a fost interceptat de un avion de luptă chinez care s-a apropiat la 500 de metri de aeronava americană.

Avioanele P-8 sunt, de asemenea, pilotate de armatele din Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Norvegia și India, potrivit Boeing.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri