Video Un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia după ce a atacat cu rachete teritoriul ucrainean. Imagini cu aeronava cuprinsă de flăcări

Data actualizării: Data publicării:
avion rusia
Aeronava a luat foc în aer, iar apoi s-a prăbușit în viteză. Foto: Captură video Digi24

Un avion de luptă rusesc s-a prăbușit, vineri dimineață, în regiunea sudică Stavropol din Rusia, după ce a atacat cu rachete teritoriul ucrainean. Imagini cu aparatul de zbor în flăcări și în cădere liberă au fost publicate pe rețelele sociale. 

 

Ucrainenii revendică atacul și spun că au doborât bombardierul rusesc cu rază lungă, folosit pentru a lansa rachete de croazieră, potrivit Moscow Times.

„Pentru prima dată, unitățile de rachete antiaeriene ale forțelor aeriene, în cooperare cu serviciile de informații ale apărării din Ucraina, au distrus un bombardier strategic cu rază lungă de acțiune Tu-22M3”, a precizat armata ucraineană într-o declarație pe rețelele sociale.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării susține că o „defecțiune tehnică” a cauzat prăbușirea avionului.

Oficialii ruși au declarat că avionul s-a prăbușit deasupra regiunii sudice Stavropol când se întorcea la bază și că cel puțin un membru al echipajului a murit.

Alți doi piloți au fost transportați la spital, iar al patrulea pilot este căutat, a relatat agenția de știri de stat RIA Novosti, care citează Ministerul Apărării.

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum aeronava a luat foc în aer, iar apoi se prăbușește în viteză. 

Potrivit unui raport al forțelor terestre ale Kievului, avionul rusesc atacase teritoriul ucrainean cu rachete înainte să se prăbușească.

Imagini cu resturile carbonizate ale aparatului de zbor au apărut, de asemenea, pe rețelele sociale.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri