Un avion militar cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Filipine. Bilanțul a crescut la 29 de morți

Data actualizării: Data publicării:
avion prabusit in flacari
Avion militar cu 85 de persoane la bord prăbuşit în sudul Filipinelor Foto: Twitter/ Philippine Emergency Alerts - PEA

ACTUALIZARE 13.20. Bilanțul accidentului aviatic din Filipine a crescut la 29 de morți. Un avion militar filipinez s-a prăbuşit după ce a ratat pista de aterizare din sudul arhipelagului şi a fost cuprins de flăcări, cel mai grav dezastru aerian care a implicat forţele armate în aproape 30 de ani.

Şaptesprezece pasageri şi membri ai echipajului care se aflau la bordul avionului de transport de tip C-130, care s-a prăbuşit la prânz pe insula Jolo din provincia Sulu, sunt în continuare daţi dispăruţi, a declarat general maiorul William Gonzales într-un comunicat de presă. În total, la bordul avionului se aflau 92 de persoane, în marea lor majoritate soldaţi.

"Mai mulţi soldaţi au fost văzuţi cum săreau din avion înainte ca aparatul să lovească solul, ceea ce i-a salvat de la explozia provocată de impact", a informat unitatea militară din Sulu, într-o declaraţie.

ACTUALIZARE. 17 oameni au murit în urma prăbușirii avionului militar, în sudul Filipinelor. Potrivit şefului armatei, generalul Cirilito Sobejana, cel puţin 40 de persoane au fost salvate, iar operațiunea de căutare a victimelor continuă.

Un avion militar cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit duminică şi a fost cuprins de flăcări în sudul Filipinelor, iar şeful armatei, generalul Cirilito Sobejana, a declarat că cel puţin 40 de persoane au fost salvate, transmite Reuters.

Aparatul, un C-130, s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, situată la circa 1.000 km sud de Manila.

Agenţia dpa, care îl citează tot pe şeful armatei, relatează că avionul C-130 transporta trupe şi cinci vehicule militare când a ratat pista de aterizare şi s-a prăbuşit "în timp ce încerca să capete din nou altitudine". Majoritatea pasagerilor abia încheiaseră pregătirea militară de bază şi erau desfăşuraţi la Mindanao (sud), notează Agerpres.

Oficialul filipinez a adăugat că speră ca şi alte persoane să mai poată fi salvate. "Echipele de salvare sunt la faţa locului, ne rugăm să putem salva şi alte vieţi", a spus generalul citat.

Ministrul apărării, Delfin Lorenzana, a declarat pentru Reuters că, potrivit informaţiilor pe care le are, avionul transporta de fapt 92 de persoane, inclusiv trei piloţi şi cinci membri ai echipajului.

Numeroase persoane au primit recent instrucţie militară de bază şi au fost trimise pe insula Mindanao în cadrul unei forţe operaţionale comune de luptă împotriva terorismului în această regiune cu majoritate musulmană.

Armata este foarte prezentă în sudul Filipinelor, din cauza implantării organizaţiei islamiste Abu Sayyaf, considerată drept grupare teroristă de către Washington. Abu Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi cărora le sunt atribuite atentate teroriste sângeroase şi răpiri de turişti străini şi misionari creştini.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri