Un avion privat a intrat într-o zonă de turbulențe severe. Unul din cei 3 pasageri a murit

Data publicării:
-Bombardier-CL30 aflat pe aroport
Un avion privat a intrat într-o zonă de turbulențe severe. Unul din cei 3 pasageri a murit. Foto: Profimedia

O persoană a murit vineri, după ce un avion privat a intrat într-o zonă de turbulențe severe. Aeronava, care plecase din New Hampshire și se îndrepta spre Virginia, a fost deviată către Aeroportul Internațional Bradley din Connecticut, potrivit oficialilor din aviație citați de CNN.

Avionul Bombardier CL30 decolase de pe Aeroportul Dillant-Hopkins din Keene, New Hampshire, și se îndrepta spre Aeroportul Executive Leesburg din Virginia. A fost deviat după „întâmpinarea unor turbulențe severe”, a precizat Administrația Federală a Aviației din SUA.

Aceste turbulențe „au avut ca rezultat rănirea mortală” a unui pasager, a scris Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) pe Twitter.

La bordul avionului privat se aflau trei pasageri și doi membri ai echipajului, a precizat NTSB într-o declarație pentru CNN. Nu se știe dacă aceștia au suferit răni.

Identitatea persoanei care a murit nu a fost făcută publică și nu au fost furnizate alte informații despre ea.

Autoritățile aeronautice vor investiga incidentul.

„Anchetatorii au luat cutiile negre ale avionului și continuă să adune informații de la echipajul de zbor, operator și alți pasageri”, a scris NTSB.

Turbulența este mișcarea aerului care poate zgudui brusc avionul și poate fi deosebit de periculoasă pentru persoanele care nu poartă centura de siguranță, potrivit FAA.

Din 2009 până în 2021, 146 de persoane aflate la bordul avioanelor comerciale au suferit „răni grave” din cauza turbulențelor. Dintre cele 146 de cazuri, aproximativ 80% erau membri ai echipajului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri