Un bărbat a forțat intrarea în reședința oficială a preşedintelui brazilian Lula da Silva

Data publicării:
lula duce mana labarbie, ingandurat
Preşedintele brazilian, Lula da Silva Foto: Profimedia

Poliţia federală braziliană a anunţat sâmbătă că a deschis o anchetă după o tentativă de intrare forţată, în zori, în Palatul Alvorada, reşedinţa oficială a preşedintelui brazilian Lula da Silva.

Autorităţile încearcă să stabilească „circumstanţele în care s-a produs această tentativă de pătrundere” comisă de un individ aflat într-o maşină, potrivit unui comunicat de presă, citat de AFP, preluată de News.ro.

Potrivit site-ului de ştiri Metropoles, care a dezvăluit ştirea, preşedintele Lula se afla la Palatul Alvorada când s-a întâmplat incidentul. El tocmai se întorsese dintr-o deplasare la Rio.

Potrivit site-ului citat, o maşină neagră a forţat intrarea în reşedinţa oficială a preşedinţilor brazilieni, situată pe o peninsulă şi înconjurată de o grădină, cu puţin timp înainte de ora locală 05:45 (08:45 GMT).

Refuzând să se supună ordinelor paznicilor, şoferul a ajuns cu maşina într-o grilă metalică, care i-a perforat cauciucurile, înainte de a fugi. În încercarea de a-l opri, un agent de securitate a tras de două ori asupra maşinii, a precizat site-ul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri