Un bărbat a murit în închisoare după ce a fost "mâncat de viu de ploșnițe"

Data actualizării: Data publicării:
maini pe gratii in inchisoare
Un bărbat a murit în închisoare după ce a fost "mâncat de viu de ploșnițe". Foto: Getty Images

Un bărbat a murit într-o celulă dintr-o închisoare din Atlanta după ce a fost „mâncat de viu de insecte și ploșnițe”, a susținut avocatul familiei, citat de BBC.

Lashawn Thompson se afla într-o aripă a închisorii unde erau deținuții cu probleme de sănătate mintală.

Avocatul familiei, Michael D Harper, a făcut publice fotografii în care se vede cum corpul lui Thompson era acoperit de insecte. El a cerut o anchetă penală.

„Thompson a fost găsit mort într-o celulă murdară din închisoare după ce a fost mâncat de viu de insecte și ploșnițe”, a spus Harper într-un comunicat. „Celula în care era nu era potrivită pentru un bolnav. Nu merita asta”.

Potrivit raportului medico-legal, deținutul fusese găsit inconștient în celulă în 19 septembrie, la trei luni după arestarea sa, și a fost declarat mort în ciuda încercărilor polițiștilor și medicilor de a-l resuscita, potrivit USA Today.

Avocatul susține că în dosarul deschis în acest caz se arată că personalul închisorii și medicii  au observat că starea lui Thompson se deteriorează, dar nu au făcut nimic pentru a-l ajuta sub o formă, a relatat CBS News.

În raportul medicului legist se menționează că bărbatul a suferit o „infecție severă din cauza ploșnițelor” în timp ce se afla în celula lui din secția de psihiatrie, dar este negat faptul că ar fi fost semne clare de traumă pe corpul deținutului. Raportul nu precizează care este cauza morții.

Condițiile din celulă, așa cum se vede în imagini, sunt „oribile”, a spus Michael Potter, de la Universitatea din Kentucky: „M-am ocupat de problemele cauzate de ploșnițe de peste 20 de ani. Nu am văzut niciodată așa ceva, la un asemenea nivel”. Potrivit lui Potter, de obicei, mușcăturile de ploșnițe nu sunt mortale, dar în unele cazuri rare expunerea prelungită la o infestare masivă poate provoca anemie severă, care poate fi letală dacă este lăsată netratată.

În alte cazuri extreme, a spus el, victimele pot avea o reacție alergică și pot intra în șoc anafilactic, care poate fi, de asemenea, mortal.

Conducerea închisorii a anunțat o anchetă completă asupra circumstanțelor morții lui Thompson. În plus, a dispus alocarea imediată a sumei de jumătate de milion de dolari „pentru a elimina problemele cauzate de ploșnițe, păduchi și alte paraziți din închisoarea din Fulton County”.

Închisoarea a actualizat, de asemenea, „protocoalele de securitate pentru a include probleme legate de condițiile sanitare”. „Ancheta în desfășurare examinează detalii cu privire la îngrijirea medicală acordată și va stabili dacă în acest caz sunt justificate acuzații penale”, se arată în comunicat.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri