Un blogger rus care a dezvăluit pierderile uriașe suferite de ruși la Avdiivka s-a sinucis. „Tovarășe colonel, am fost forțat”

Data actualizării: Data publicării:
Military mobility on Ukraine's Avdiivka frontline
Monumentul ostașului sovietic printre ruinele unui sat de lângă Avdiivka. Un blogger rus a afirmat că în aceată bătălie rușii au pierdut 16.00 de militari. Foto: Profimedia Images

Un blogger militar rus care a dezvăluit zilele trecute faptul că rușii au pierdut 16.000 de militari în timpul ofensivei de la Avdiivka, s-a sinucis, a informat miercuri iStories, o publicație independentă rusă specializată în investigații.

Bloggerul rus, Andrei Morozov, era inclusiv militar activ în cadrul Brigăzii 4 de infanterie motorizată din cadrul forțelor armate ruse.

Morozov s-a împușcat și a lăsat un bilet de adio al cărui mesaj a fost postat pe canalul său de Telegram (unul destul de popular, cu peste 100 de mii de urmăritori).

În mesaj, Morozov a spus că s-a sinucis din cauza „presiunilor” la care a fost supus de „comandanților brigăzii” care, la rândul lor, au fost criticați de propagandistul lui Putin, Vladimir Soloviov.

„Astăzi, tovarășe colonel, din ordinul dumneavoastră, am fost forțat să șterg postarea de pe canalul Telegram. Iar dumneavoastră ați fost forțat să dați acest ordin de superiori. Iar superiorii au fost la rândul lor forțați să facă asta de prostituatele politice  ale lui Vladimir Soloviov, care fac pe ei de frică dacă vine vorba să vină să apese trăgaciul. Ei bine, o să o fac eu. O să mă împușc dacă nimeni nu îndrăznește să o facă”, se arată în postarea publicată pe contul bloggerului rus.

Acesta a dezvăluit că unitățile ruse „cu probleme” nu primesc muniții, arme noi sau sprijin aerian.

Cu câteva zile în urmă bloggerul rus publicase un material în care dezvăluia faptul că armata rusă a avut pierderi colosale în timpul ofensivei de la Avdiivka - mai exact 16.000 de militari pierduți „iremediabil” (morți și grav răniți). În aceeași postare, a relatat despre refuzul unui procuror militar de a lua în considerare o plângere făcută de un soldat legat de ordinele date de superiori în timpul unui asalt.

Bloggerul militar rus Morozov a făcut parte, la începutul anilor 2000, dintr-o mișcare naționalist-stalinistă intitulată „Blitzkriegul Roșu”. Din 2014, acesta a luptat în cadrul milițiilor pro-ruse din Luhansk.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri