Un britanic a ajuns la spital cu șase găuri în cap, după ce a fost atacat de un uliu

Data publicării:
Un britanic a fost atacat de un uliu în timp ce alerga
Un britanic a fost atacat de un uliu în timp ce alerga. Foto: Profimedia Images

Un britanic a fost atacat de un uliu în timp ce alerga. Bărbatul a ajuns la spital, după ce pasărea i-a făcut șase găuri în cap, relatează BBC.

Victima se numește Ewan Cameron și a fost atacată de pasărea de pradă în Friockheim, Angus. În urma atacului, bărbatul are mai multe găuri în scalp.

„Este ca atunci când cineva te lovește în ceafă. Ghearele sunt foarte ascuțite și mi s-au înfipt efectiv în ceafă. Am șase găuri în cap ca urmare a atacului", a relatat Cameron pe rețelele sociale.

Nu a a fost prima dată când bărbatul a fost atacat de un uliu.

„Prima dată când mi s-a întâmplat, am crezut de fapt că o oglindă a unui camion mi-a lovit ceafa în trecere”, a spus el.

După ce și-a spus povestea online, mai multe persoane au răspuns anunțând că au trecut prin experiențe similare.

Paul Reynolds, de la New Arc Wildlife Centre din Aberdeenshire, a declarat pentru BBC că astfel de atacuri nu sunt un eveniment obișnuit.

„Dacă ne gândim în general, cred că sunt mai mulți oameni răniți de vaci decât de păsări de pradă. Majoritatea uliilor își depun ouăle de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lunii mai. Deci, atunci sunt într-un fel de vârf de apărare a teritoriului lor aflat lângă cuiburi", a explicat Reynolds.

El le-a recomandat oamenilor să ia măsuri de protecție, cum ar fi purtarea unei șepci și evitarea zonei în care s-ar putea afla păsările.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri