Un chinez a fost condamnat la închisoare după ce a speriat de moarte 1100 de găini

Data actualizării: Data publicării:
Fermă de găini
Fermă de găini. Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat din China a fost condamnat la închisoare după ce a provocat moartea a peste 1.100 de găini care îi aparțineau unui vecin cu care avea o dispută, informează CNN care citează presa chineză.

Acuzatul, denumit în presa chineză doar cu numele Gu, a fost condamnat săptămâna trecută de o instanță din China. Gu și vecinul căruia i-a provocat paguba, numit Zhong, erau în conflict din aprilie 2022, când acesta din urmă a tăiat un copac care îi aparținea lui Gu fără să îi ceară permisiunea.

Potrivit informațiilor prezentate în instanța din comitatul Hengyang, Gu s-a strecurat pe proprietatea lui Zhong, care deține o fermă de păsări, în mai multe nopți. Intențiile lui Gu nu sunt clare, însă lanterna folosită de acesta a provocat panică printre păsări și acestea s-au înghesuit într-o colț înspăimântate.

La prima încălcare a proprietății, Gu a provocat moartea a 500 de păsări care îi aparțineau lui Zhong, a fost prins de polițiști și i s-a ordonat să îi plătească compensații în valoare de 3000 de yuani (436 de dolari).

Gu nu s-a oprit și a revenit din nou pe proprietatea lui Zhong, într-o altă noapte, de data aceasta vizita lui soldându-se cu 640 de păsări moarte.

Săptămâna trecută, instanța din Gengyang a decis ca Gu i-a provocat daune lui Zhong în mod intenționat. Valoarea pagubelor, estimată de instanță, a fost de 2015 dolari pentru cele 1140 de găini moarte.

Instanța l-a condamnat pe Gu la șase luni de închisoare cu un termen de încercare de 1 an.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri