Galerie Foto Un cioban chinez a salvat șase alergători în timpul ultramaratonului soldat cu 21 de morți

Data publicării:
zhu keming maraton
Ciobanul salvator Zhu Keming. Sursa foto: Profimedia

Un cioban chinez este considerat erou după ce a salvat șase alergători care participau la ultramaratonul în timpul căruia au murit 21 de oameni, informează BBC.

Zhu Keming a povestit că își păștea turma sâmbătă, în provincia Gansu, când a început să plouă și temperaturile au scăzut.

În apropiere, schimbarea bruscă a vremii i-a surprins pe alergătorii care participau la un ultramaraton de 100 de kilometri.

Zhu s-a adăpostit într-o peșteră, unde depozitase haine și provizii de urgență, iar afară a văzut un alergător care încerca să înainteze.

Ciobanul a declarat presei chineze că a ieșit și l-a adus pe alergător în peșteră, i-a masat mâinile și picioarele și a aprins un foc ca să-i usuce hainele.

Alți patru alergători au reușit să ajungă la peșteră și i-au spus ciobanului că mai mulți oameni se află încă afară, iar unii dintre ei și-au pierdut cunoștința. Înfruntând grindina și frigul, Zhu a ieși să caute și a salvat încă un bărbat.

Ciobanul salvator Zhu Keming. Sursa foto: Profimedia
Ciobanul salvator Zhu Keming. Sursa foto: Profimedia

"Vreau să îi spun bărbatului care m-a salvat cât de recunoscător îi sunt", a scris pe rețeaua de socializare Weibo ultimul alergător salvat, Zhang Xiaotao. "Fără el, aș fi rămas afară".

Zhu Keming a salvat în total șase persoane, trei bărbați și trei femei. Ciobanul a declarat presei chineze că este doar "un om obișnuit care a făcut un lucru normal".

"Au existat oameni pe care nu i-am putut salva", a spus Zhu. "Erau doi bărbați care erau deja morți și n-am putut face nimic pentru ei. Îmi pare rău".

21 de persoane și-au pierdut viața în timpul ultramaratonului de 100 de kilometri, care trecea și printr-o zonă muntoasă, locul unde s-au manifestat fenomenele meteorologice extreme. Printre victime erau și alergători faimoși în China. Organizatorii au fost aspru criticați pentru că nu au avut un plan de acțiune în caz de urgență. Totodată, se pare că au ignorat avertismentele meteo.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri