Un copil cu handicap a fost ținut timp de 7 ani într-o cușcă de lemn de mama și mătușile lui, în Venezuela. Femeile au fost arestate

Data publicării:
cusca de lemn
Şase femei au fost arestate în Venezuela, pentru că au ţinut închis un copil cu handicap de 13 ani într-o cuşcă de lemn. FOTO: Twitter/ Tarek William Saab

Şase femei au fost arestate în Venezuela, pentru că au ţinut închis un copil cu handicap de 13 ani într-o cuşcă de lemn, a anunţat marţi procurorul general al ţării. Printre persoanele reţinute se află şi mama băiatului, relatează AFP, potrivit News.ro.

Procurorul general, Tarek William Saab, a postat pe reţelele sociale o imagine cu locul în care era adăpostit băiatul şi a spus că acesta era ţinut acolo, fiind lăsat fără mâncare.

„Cei responsabili vor fi acuzaţi de rele tratamente şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni”, a spus procurorul Saab.

Ţinând cont de gravitatea faptelor, în urma unei plângeri făcute de vecini, Poliţia Naţională Bolivariană (PNB) a arestat rudele băiatului, toate fiind presupuse responsabile de acest crud episod. Potrivit site-ului Venezuela News, femeile arestate sunt mama, Maria Munoz, şi cinci dintre mătuşile băiatului: Xandra Guedez, Deyanira Guedez, Ana Guedez, Candida Guedez şi Maricela Guedez.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Secretarul pentru Securitate Cetăţenească din statul Portuguesa, Luis Medina, a declarat că „băiatul se afla în condiţii deplorabile într-o cuşcă de lemn confecţionată manual”. El a mai spus că, atunci când poliţia a ajuns la faţa locului, copilul era încătuşat.

Potrivit celor relatate ulterior, băiatul era supus acestui tratament încă de la vârsta de şase ani. Potrivit informaţiilor care au reieşit din anchetă, victima suferă, de asemenea, de convulsii şi are un „handicap motor” nespecificat.

Având în vedere difuzarea cazului şi impactul pe care l-a generat în rândul vecinilor din zonă, oamenii au încercat să linşeze rudele victimei. Cu toate acestea, poliţia a împiedicat acest lucru.

Băiatul va fi transferat la un „cămin” din Caracas.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri