Un cuplu britanic a ținut în curte timp de zeci de ani o bombă ca ornament: „E ca și cum m-aș despărți de un vechi prieten”

Data publicării:
gradina
Bomba, care a fost chiar vopsită, pentru a se potrivi cu peisajul, a stat în curtea soților Edwards de când au cumpărat casa, în 1982. FOTO: Shutterstock

Doi soți din Marea Britanie au ținut timp de zeci de ani o bombă în grădina lor, pe post de ornament, transmite Business Insider. 

Sian și Jeffrey Edwards, care locuiesc în Milford Haven, Țara Galilor, au fost șocați când un ofițer de poliție i-a informat că vechiul ornament, pe care l-au ținut în grădina lor, era un dispozitiv exploziv de la sfârșitul secolului al 19-lea.

Ministerul Apărării a confirmat incidentul: „Experții au evaluat obiectul și a stabilit că este un proiectil naval de aproape 30 de kilograme, care a fost scos de la fața locului pentru a fi detonat”.

Bomba a fost dusă într-o carieră dezafectată, unde a fost detonată în siguranță, după ce a fost acoperită cu cinci tone de nisip.

 Jeffrey Edwards spune că întregul eveniment i-a afectat, pentru că se atașaseră de „ornament”.

„E ca și cum m-aș despărți de un vechi prieten”, a mai spus el.

Potrivit acestuia, navele de război ale Marinei Regale obișnuiau să facă exerciții într-un golf din apropiere. În timpul uneia dintre călătoriile sale, Pop Morris, un curier local, a dat peste obuz și l-a transportat înapoi acasă în căruța sa trasă de cai. Familia Edwards a cumpărat, ulterior, casa.

Bomba, care a fost chiar vopsită, pentru a se potrivi cu peisajul, a stat în curtea soților Edwards de când au cumpărat casa, în 1982.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri