Un elicopter al armatei din Guyana a fost dat dispărut în apropierea frontierei cu Venezuela

Data publicării:
armata0guyana-twitter
Șeful statului major Omar Khan anunță că Un elicopter militar al Guyanei cu şapte persoane la bord a dispărut miercuri lângă frontiera cu Venezuela. FOTO: Captură Twitter

Un elicopter militar al Guyanei cu şapte persoane la bord a dispărut miercuri lângă frontiera cu Venezuela, a anunţat armata. Incidentul a avut loc în contextul unui diferend teritorial între cele două ţări asupra Essequibo, o regiune bogată în petrol revendicată de Caracas.

"Aparatul era în drum spre frontiera noastră (...) Am pierdut contactul", a declarat şeful statului major Omar Khan într-o conferinţă de presă, plasând zona la "30 mile (45 de kilometri) de graniţă", mai exact în Essequibo.

Răspunzând la o întrebare despre o posibilă responsabilitate venezueleană, el a spus: "Nu avem informaţii care să sugereze asta". El precizase anterior că vremea era "rea", scrie Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Caracas revendică de zeci de ani Essequibo (numit uneori Guayana Esequiba), un teritoriu de 160.000 kilometri pătraţi reprezentând mai mult de două treimi din Guyana şi unde trăiesc 125.000 de persoane, o cincime din populaţia sa. Insistenţele sale au devenit mai presante de la descoperirea unor rezerve importante de petrol de către ExxonMobil in 2015. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri