Un fost ofițer al CIA și adept al teoriilor conspiraționiste, care a numit pandemia drept „o farsă”, a murit de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
labirint covid-19
În ultima sa postare pe blog, Robert David Steele a postat o fotografie în care se folosea de un ventilator de respirat, continuând să spună că pandemia de COVID-19 este „o farsă”. Sursă foto: Profimedia Images

Un fost ofițer al CIA, care a pretins că este prima persoană care a numit pandemia de COVID-19 drept „o farsă”, a murit tocmai după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 și s-a luptat timp de aproape o lună cu boala în spital, notează The Independent.

Robert David Steele, un veteran al infanteriei marine a SUA și un susținător al mișcării QAnon, a promovat mai multe teorii ale conspirației, inclusiv una care prevedea faptul că boala Covid-19 este „o farsă”. De asemenea, acesta a fost foarte vocal și în ceea ce privește promovarea campaniei împotriva vaccinului anti-COVID. 

La începutul acestei luni, Steele a fost internat cu simptome de coronavirus, iar după o serie de analize s-a constatat că plămâni acestuia erau grav afectați. Cu toate acestea, fostul soldat american a continuat să spună că virusul SARS-CoV-2 este o „păcăleală”, refuzând în același timp să se vaccineze. 

„Nu mă voi vaccina, deși am fost testat pozitiv pentru ceea ce se cheamă astăzi „COVID”, iar plămânii mei nu mai funcționează”, a scris Steele în ultima sa postare pe blog, în data de 17 august, atașând o poză cu el și un ventilator pentru respirație. 

Vorbind despre recuperarea sa, Steele a mai scris: "Vestea bună este că voi supraviețui și voi avea câteva zile libere. Ar trebui să îmi revin în curând. Am trecut printr-o experiență foarte aproape de moarte, asemănătoare cu cea prin care trece întreaga țară”.

Luni, prietenul său și colegul teoretician al conspirației, Mark Tassi, i-a confirmat moartea lui Robert David Steele într-un videoclip postat pe Instagram. În video, Tassi a formulat mai multe acuzații împotriva administrației spitalului în care prietenul său Steele a fost internat și a susținut că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat după ce a primit tratament pentru Covid-19.

„Deschide-ți ochii! Să nu mă credeți pe cuvânt. Cercetați așa cum am făcut eu. Prietenul meu era într-o stare bună până a început să îi fie administrat Remdesivir”, a transmis Tassi, subliniind că „acest lucru a dus imediat la scăderea nivelului său de oxigen”. Totodată, Tassi a mai spus că medicii care l-au avut în grijă pe Steele au rugat familia acestuia să-l facă să accepte un ventilator de respirat. 

Remdesivir a fost aprobat de Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru tratamentul împotriva Covid-19. Potrivit unui studiu recent al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), persoanele nevaccinate împotriva SARs-CoV-2 sunt de aproximativ 29 de ori mai susceptibile de a fi spitalizate cu Covid-19 decât cele care sunt complet vaccinate.

Citește și: A apărut o nouă tulpină Covid. C.1.2 a fost depistată în Africa de Sud și prezintă mutații similare cu cele observate la Delta

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...