Un fost vicepreședinte al Parlamentului European a fost împușcat în față în plină stradă la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
Polițist trage un cordon
Politicianul a fost împușcat în față în plină stadă, în Madrid. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al aripii Partidului Popular din Spania în regiunea Catalonia, fondator al partidului VOX, fost europarlamentar spaniol și vicepreședinte PE, Alejo Vidal-Quadras, a fost împușcat în față, joi, conform poliției spaniole, citate de presa locală și Reuters.

Vidal-Quadras a fost împușcat în Salamanca, o zonă bogată din centrul Madridului, în jurul orei locale 13:30 și a fost dus imediat la spital. Conform publicației El Mundo, Vidal-Quadras a suferit o rană profundă la mandibulă, glonțul străpungându-i fața și ieșind pe cealaltă parte.

Fostul parlamentar mergea singur pe stradă când o motocicletă pe care se aflau două persoane s-a apropiat de el. Persoana de pe locul din spate, cu o cască neagră, a tras de la distanță mică, după care motocicleta e plecat în viteză.

Politicianul a fost stabilizat și a ajuns la spital în stare gravă. În prezent este stabil și conștient conform surselor medicale, iar viața sa nu e în pericol.

Agenția spaniolă EFE a relatat că polițiștii urmăresc un motociclist care purta o cască neagră, el fiind suspectul în acest caz de tentativă de asasinat.

În vârstă de 78 de ani, Vidal-Quadras, a fost șeful Partidului Popular în regiunea catalană, principalul partid de centru-dreapta din Spania. Pe parcursul carierei sale, el a fost inclusiv vicepreședinte al Parlamentului European.

Polițiștii au închis zona în care a avut loc tentativa de asasinat și cercetează cazul. Până acum nu au fost făcute arestări, au mai precizat polițiștii.

Alejo Vidal-Quadras
Alejo Vidal-Quadras a fost vicepreședinte al PE de-a lungul carierei sale. Foto: Profimedia Images

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri