Un gangster indian, acuzat de uciderea a opt polițiști, a murit împușcat la o zi după ce a fost arestat

Data publicării:
profimedia-0541678678
Poliția indiană se află lângă o mașină răsturnată, după ce gangsterul Vikas Dubey a fost împușcat mortal, în data de 10 iulie. Sursa foto: Profimedia Images

Poliția din India a anunțat că Vikas Dubey, gangster acuzat de ucidere a opt polițiști și alte zeci de infracțiuni, a fost împușcat mortal în timp ce era transportat în statul Uttar Pradesh, informează BBC.

Dubey, care era căutat de o săptămână în urma crimelor, fusese prins cu doar o zi în urmă în statul Madhya Pradesh.

Poliția a spus că Vikas Dubey era transportat în statul vecin Uttar Pradesh, când mașina în care se afla s-a răsturnat. Dubey a fost împușcat mortal după ce ar fi luat arma unui polițist și ar fi încercat să fugă.

Mohit Agarwal, inspectorul general al forțelor de poliție, a declarat pentru agenția de presă PTI News că agenții au deschis focul după ce Dubey a refuzat să se predea și a tras în ei.

Prins cu doar o zi în urmă

Vikas Dubey a fost arestat după o operațiunie desfășurată la un templu din statul Madhya Pradesh, a anunțat poliția. Cu toate acestea, partidele de opoziție au spus că gangsterul s-a predat de bunăvoie și chiar le-ar fi cerut paznicilor să cheme poliția. Mai mulți politicieni ar fi solicitat poliției să se asigure că Dubey va ajunge în siguranță în instanță, pentru a fi judecat.

Utilizatorii rețelelor de socializare din India au început să ceară socoteală poliției privind moartea lui Dubey, existând suspiciuni că ar fi fost victima unei crime extrajudiciare.

Cazul lui Vikas Dubey a dominat atenția publicului din India în schimbului de focuri de săptămâna trecută, când opt polițiști au fost uciși.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri