Video Vânați de lunetiști, artileria și dronele kamikaze ruse. O zi din viața unor geniști ucraineni care minează un câmp de lângă Avdiivka

Data publicării:
ezgif.com-resize (40) (1)
Militari ucraineni pe frontul de la Avdiivka. Sursa gif: X/Twitter/War translated

Trupele ucrainene au postat pe rețelele sociale o înregistrare video de aproape 20 de minute care arată eforturile unor geniști ucraineni care încearcă să pună mine antitanc pe un câmp din apropierea Avdiivka, oraș care e din luna octombrie epicentrul unor bătălii extrem de dure între armatele Kievului și ale Moscovei. Rușii au declanșat în această regiune o ofensivă și, în ciuda pierderilor grele, continuă să atace în încercarea de a încercui acest oraș-fortăreață din regiunea Donețk, aflat sub controlul ucrainenilor încă din 2014.

Imaginile, filmate cu o cameră montată pe casca unui militar, arată un grup de geniști din cadrul Brigăzii 47 de infanterie mecanizată a armatei ucrainene care încearcă să mineze un câmp pentru a împiedica înaintarea trupelor ruse în zona Stepove - o localitate situată la nord-vest de Avdiivka.

Militarii ucraineni, care cară cu ei mine antitanc T-62, sunt permanent supuși focului lunetiștilor și artileriei armatei ruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ce e?”, întreabă militarul care filmează un alt soldat care s-a lipit de un gard de beton.

„Un lunetist”, îi răspunde acesta. „Patru gloanțe au lovit gardul

Militarii continuă apoi deplasarea și, la puțin timp, un obuz explodează la câțiva metri distanță de ei.

„Își reglează tirul”, spune un militar.

Scene similare pot fi întâlnite apoi pe toată durata înregistrării: militarii ucraineni încearcă să planteze mine în timp ce sunt bombardați de mortierele și artileria rusă. La un moment dat, o dronă-kamikaze explodează la câțiva metri de militarul ucrainean care filmează.

Spre finalul înregistrării, ucrainenii dau peste cadavrele a trei soldați ruși, cărora le iau armele de asalt și încărcătoarele.

Imaginile au fost filmate în luna noiembrie. Conform surselor ucrainene, poziția a fost, între timp, abandonată de militarii Kievului.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri