Un grup de români a rămas blocat pe un feribot între insula Skiathos și Volos din cauza furtunilor extreme din Grecia

Data actualizării: Data publicării:
feribot in timpul unei furtuni
Un grup de români a rămas blocat pe un feribot între insulele Skiathos și Volos FOTO: Getty Images

Un grup de turiști români a rămas blocat pe un feribot pe ruta Skiathos – Volos din cauza fenomenelor meteorologice extreme cu care se confruntă Grecia în ultimele zile. MAE, prin Consulatul General al României la Salonic, este în permanentă legătură cu autoritățile elene pentru monitorizarea situației în care se află românii.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma evenimentelor meteorologice extreme ce afectează Republica Elenă, Consulatul General al României la Salonic a fost notificat pe telefonul de urgență cu privire la situația unui grup de cetățeni români blocați pe un feribot pe ruta Skiathos – Volos.

În acest context, reprezentanții oficiului consular au efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la situația persoanelor afectate.

Potrivit datelor obținute de către oficiul consular român de la autoritățile locale, din cauza fenomenelor meteorologice care afectează insula Volos, autoritățile elene implicate în gestionarea acestei situații au decis amânarea debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice în zona de debarcare”, a transmis MAE.

De asemenea, MAE informează că Ambasada României la Atena este în contact cu mai mulți cetățeni români blocați în hoteluri de pe teritoriul Greciei din cauza inundațiilor ce afectează zonele în care se află.

„În dialogul cu cetățenii români, reprezentanții ambasadei au reiterat necesitatea ca aceștia să urmărească și să respecte anunțurile și recomandările autorităților locale.

MAE menționează că reprezentanții Ambasadelor României la Atena și Consulatului General al României la Salonic urmăresc situația în continuare și se află în contact permanent cu cetățeni români aflați într-o situație deosebită și cu autoritățile locale competente, și acordă asistență consulară, conform competențelor.

Totodată, MAE informează că la nivelul Ambasadei României la Sofia nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu inundațiile care afectează Republica Bulgaria.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 și Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numerele de telefon de urgență ale misiunilor diplomatice: Ambasada României la Atena : +30 6978996222, Consulatul General al României la Salonic : +30 6906 479076 și Ambasada României la Sofia : +359 879 440 758”, a transmis MAE.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri