Un iaht de 81 de milioane de dolari a fost abandonat în Caraibe și nimeni nu îl vrea

Data actualizării: Data publicării:
iaht
Iahtul „Alfa Nero” i-ar aparține oligarhului rus Andrey Guryev, care este un „apropiat” al președintelui rus Vladimir Putin FOTO: Profimedia Images

Un iaht de 81 de milioane de dolari a fost abandonat în Caraibe, iar guvernul din Antigua și Barbuda nu-l mai vrea în portul său, anunțând că ar putea să-l vândă dacă nu-l revendică nimeni.

Într-o notificare din 21 martie, guvernul națiunii din Caraibe a declarat nava „abandonată” și a spus că intenționează să o vândă, dacă nu este luată din port, pentru a compensa cheltuielile cu alimentele și combustibilul.

Gaston Browne, prim-ministrul din Antigua și Barbuda, a declarat pe 20 martie că guvernul țării sale a primit oferte de peste 50 de milioane de dolari pentru iahtul de mai mult de 80 de metri lungime, potrivit presei locale, citată de Business Insider.

Iahtul, cu numele „Alfa Nero”, are dotări de lux, între care o sală de sport, un salon de coafură și o piscină infinită.

Trezoreria SUA a spus că „Alfa Nero” i-ar aparține oligarhului rus Andrey Guryev, care este un „apropiat” al președintelui rus Vladimir Putin. Guryev, care este fondatorul companiei de îngrășăminte PhosAgro și are o avere netă de 10,1 miliarde de dolari, a fost sancționat de SUA, Marea Britanie și UE pentru legăturile sale cu Kremlinul, după declanșarea războiului din Ucraina.

Marți, un reprezentant legal al lui Guryev a declarat pentru Bloomberg că nava nu îi aparține magnatului. „După cum am informat autoritățile din Antigua, domnul Guryev nici nu deține și nici nu controlează „Alfa Nero”, ci pur și simplu a folosit nava din când în când, începând cu 2014”, a spus reprezentantul.

A rămas fără bani de hrană pentru echipaj

Având în vedere că nava de lux are cheltuieli mari de întreținere, autoritățile din Antigua și Barbuda plănuiesc să o vândă dacă nimeni nu își revendică dreptul de proprietate asupra ei până pe 31 martie, a spus administratorul portului din Antigua.

Autoritățile intenționează să folosească veniturile din vânzarea iahtului pentru a achita o datorie de 500.000 de dolari pe care acesta o are față de Antigua Yacht Club Marina, pentru combustibil. Restul sumei va fi utilizată pentru proiectele de dezvoltare din țară.

Browne a spus într-un mesaj postat pe Facebook pe 16 martie că nava, care se află în portul Antigua de 18 luni, rămâne fără bani de hrană pentru echipaj.

Iahtul prezintă, de asemenea, un risc pentru portul Antigua, a declarat Browne. „Orice se poate întâmpla. Ar putea ca o parte din uși să se deschidă, să înceapă să ia apă și să se scufunde", a spus Browne.

„Alfa Nero” este ancorată într-o zonă pentru iahturile de lux.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri