Un imam a fost împușcat lângă moscheea din Newark, în apropiere de New York

Data publicării:
imam împușcat în newark, mașina de poliție și polițiști
Organizaţia pentru apărarea islamului şi a musulmanilor americani din New Jersey se roagă pentru recuperarea imamului. Sursa foto: Profimedia Images

Un imam din Newark, localitate aflată în apropiere de New York, a fost grav rănit de focuri de armă miercuri dimineaţa şi a fost spitalizat în stare gravă, a anunţat poliţia din acest oraş din statul New Jersey, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al securităţii publice din Newark, poliţia a intervenit în zori după ce un bărbat a fost împuşcat în afara moscheii din acest oraş.

„Victima a fost transportată la Spitalul Universitar şi se află, potrivit unor informaţii, într-o stare critică”, a declarat Fritz Fragé, directorul securităţii publice din Newark, fără a da detalii despre motivul acestui atac.

Purtătorul de cuvânt al securităţii publice a confirmat pentru AFP că bărbatul pe care nu l-a identificat „este într-adevăr imamul” acestui oraş situat la vest de Manhattan, de cealaltă parte a fluviului Hudson, şi că „incidentul a avut loc în afara moscheii”.

„Suntem profund îngrijoraţi de acest incident şi ne rugăm pentru o recuperare rapidă a imamului”, a indicat, la rândul său, filiala din New Jersey a organizaţiei pentru apărarea islamului şi a musulmanilor americani, Council on American-Islamic Relations (Cair).

De la începutul războiului în Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, Statele Unite şi în special New York-ul şi regiunea sa, în nord-estul ţării, au fost afectate de o serie de manifestaţii, tensiuni comunitare şi violenţe sporadice.

Oraşul New York, cu 8,5 milioane de locuitori, are aproape două milioane de americani evrei, a doua cea mai mare populaţie după Israel, şi sute de mii de musulmani.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri