Un instalator de bloc a fost omorât în Ajunul Crăciunului după ce unul dintre locatari l-a împușcat crezând că a venit să îl jefuiască

Data actualizării: Data publicării:
Familia Montelongo
Cesar Montelongo (centru) a fost omorât cu o zi înainte de cea de-a 29-a aniversare a căsătoriei sale. „Toți locatarii îl cunoșteau”. Captură foto: GoFundMe

Un instalator al unui bloc de apartamente din Texas verifica niște conducte în Ajunul Crăciunului ca să vadă dacă au înghețat și dacă s-au spart atunci când a fost împușcat mortal de unul dintre locatari, care a crezut că bărbatul venise să îl jefuiască, scrie NBC News.

Cesar Montelongo Sr., în vârstă de 53 de ani, lucra pe un balcon atunci când a fost rănit mortal de proprietarul apartamentului care a tras cu arma prin fereastră, potrivit poliției din Grand Prairie.

Incidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 6 seara într-un complex de apartamente. Montelongo a murit la spital.

„Locatarul, care credea că apartamentul său este jefuit, s-a înarmat cu o armă de foc și a tras în victimă printr-o fereastră”, a declarat poliția, care a aduăgat că bărbatul a rămas la locul faptei și cooperează cu detectivii.

Fiul victimei: „Nu a fost un singur glonț tras, ci patru”

Fiul victimei a explicat că tatăl său era șeful echipei care se ocupa de întreținerea complexului Clayton Pointe din Grand Prairie, o suburbie a orașului Dallas, acolo unde a fost împușcat mortal.

„Am aflat că nu a fost un singur glonț tras, ci patru”, a povestit Montelongo Jr., în vârstă de 28 de ani. „Nu făcea nimic cu rea-credință. Nu încerca nici măcar să deschidă ușa de la balcon. Nu încerca să intre în apartament. Tatăl meu a fost angajat acolo de 16 ani. Toți locatarii îl cunoșteau și el îi cunoștea pe locatari”.

Victima a decedat din cauza unei răni provocate prin împușcare la nivelul pieptului, potrivit doctorilor care l-au examinat.

Fostul procuror Russell Wilson, care nu are nicio legătură cu acest caz, a spus pentru NBC că cea mai importantă întrebare acum este dacă locatarul a fost înștiințat că vor fi desfășurate lucrări de întreținere pe proprietatea sa. Răspunsul la această întrebare „va juca un rol foarte important”.

Montelongo Sr. a murit cu o zi înainte de cea de-a 29-a aniversare a căsătoriei sale. Montelongo Jr., care a declarat că moartea tatălui său ar fi putut fi evitată „100%”, a spus că mama sa este „devastată”. „[Tata] nu a mai ajuns acasă pentru aniversare”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri