Video Un jurnalist din SUA a fost împușcat mortal în timp ce relata în direct despre o crimă. În atac a murit și o fetiță de 9 ani

Data publicării:
jurnalist impuscat mortal în direct
Un jurnalist care relata despre o crimă și o fetiță de 9 ani, împușcați mortal în Florida. Foto: Captură Video

Un bărbat înarmat a deschis focul împotriva a doi jurnalişti de televiziune care relatau miercuri în direct despre o crimă într-o suburbie a oraşului Orlando, Florida. Un reporter a murit, iar celălalt jurnalist a fost rănit și transportat de urgență la spital. Atacatorul a deschis focul și asupra unei femei și a fetiței acesteia care se aflau în apropiere. Copila în vârstă de 9 ani a murit, potrivit Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Suspectul, Keith Melvin Moses, un tânăr de 19 ani a fost arestat la scurt timp după aceste atacuri, comise la scurt timp unul de celălalt și pe străzi învecinate din suburbia Pine Hills, a declarat şeriful comitatului Orange, John Mina.

Moses ar fi și autorul crimei despre care jurnaliștii relatau în direct. Acesta a fost acuzat oficial de uciderea unei tinere care fusese împuşcată într-o maşină cu câteva ore mai devreme, crima despre care relatau cei doi jurnalişti atunci când au fost atacaţi, a indicat şeriful.

El a spus că jurnaliştii sunt un reporter şi un fotograf ai televiziunii Spectrum News 13, deţinută de Charter Communications, din Florida, însă nu le-a precizat identitatea.

Atât jurnalistul supravieţuitor, cât şi femeia împuşcată sunt în stare critică, a afirmat el.

Potrivit şerifului, nu a fost stabilit un mobil pentru niciunul din atacuri, dar se crede că Moses se cunoştea cu prima victimă.

Suspectul, care era înarmat cu un pistol în momentul reţinerii, a mai fost arestat deja de mai multe ori pentru infracţiuni privind folosirea armelor de foc dar și pentru furt.

”Aceasta este încă o aducere aminte că jurnalismul este o profesie periculoasă şi criminalii şi cei despre care se relatează pot deveni violenţi faţă de reporterii care îşi fac munca”, a transmis Clubul Naţional de Presă, care i-a îndemnat pe toţi reporterii de teren să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a postat un mesaj de condoleanţe pe Twitter.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri