Un membru al administrației rusești de ocupație din Herson a fost rănit după ce i-a explodat mașina. Șoferul a murit pe loc

Data publicării:
Vitali Buliuk
Vitali Buliuk. Foto: Twitter/@UkrainianNews24

Unul dintre așa-zișii „oficiali” ai administrației rusești de ocupație din regiunea ucraineană Herson a fost rănit, luni, după ce mașina sa a explodat.

Vitali Buliuk, așa-zisul „prim-viceguvernator” al administrației de ocupație a invadatorilor din Herson, regiune despre care regimul Putin susține că a anexat-o la Rusia, în ciuda faptului că nu o controlează în totalitate, „a fost rănit în urma exploziei maşinii sale”, a declarat Vadim Ilmiev, o altă marionetă a rușilor proclamat „ministru regional al sănătății” în Herson.

„Starea lui este stabilă, de o gravitate moderată”, a declarat Ilmiev, conform Agerpres, care citează agenția rusească Tass.

Potrivit lui Ilmiev, „şoferul maşinii a murit pe loc”. „O mină direcţională a explodat, maşina a fost carbonizată”, a precizat el, citat de agenţia de presa rusească Interfax.

Buliuk, responsabil cu problemele economice din regiune, „este internat la Simferopol”, în Crimeea anexată, a spus Vladimir Rogov, șeful administrației de ocupație a rușilor din Zaporojie.

CNN scrie că există informații contradictorii cu privire la starea lui Buliuk - în ciuda susținerilor lui Ilmiev, canalul de Telegram oficial al ocupanților ruși din Herson scrie că Buliuk „a scăpat în mod miraculos” și că „viața lui nu este în pericol”. Explozia s-ar fi produs în orașul Skadovsk și „un civil a fost ucis”, se mai arată în postarea de pe Telegram.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri