Un mesaj vechi de 135 de ani a fost găsit sub podeaua unei case. Ce scria pe biletul lăsat într-o sticlă de whisky

Data publicării:
mesaj crop
Un mesaj vechi de 135 de ani a fost găsit sub podeaua unei case. Foto: Eilidh Stimpson

Un instalator a descoperit sub podeaua unei case din Edinburgh o sticlă care conținea un mesaj vechi de 135 de ani, relatează BBC.

Peter Allan, în vârstă de 50 de ani, a descoperit mesajul scris de mână și băgat într-o sticlă de whisky în timp ce tăia podeaua unei case pentru a monta un radiator.

Proprietara casei, Eilidh Stimpson, și copiii ei au încercat să scoată biletul, dar acesta începea să se rupă. Așa că au fost nevoiți să spargă sticla pentru a afla ce conține mesajul.

„Am încercat să scoatem biletul cu o pensetă și un clește, dar a început să se rupă, așa că, din păcate, a trebuit să spargem sticla”, a povestit Stimpson.

Biletul a fost scris de doi bărbați care au lucrat la construcția casei.

„James Ritchie și John Grieve au construit acest etaj, dar nu au băut whiskyul. 6 octombrie 1887. Cine va găsi această sticlă poate crede noi am făcut praf pe drum”, scria în mesaj.

„M-am simt absolut groaznic să sparg o sticlă veche de 135 de ani, dar a fost singura modalitate de a ajunge la bilet”, a spus Stimpson.

Un prieten de familie s-a uitat pe datele recensământului din 1881 și a găsit numele bărbaților, care locuiau la doar câțiva kilometri distanță, în zona Newington din Edinburgh.

Acum, Stimpson vrea să înrămeze biletul, alături de o bucată din sticla spartă, și să pună o nouă „capsulă a timpului” în locul în care a fost găsit mesajul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri